Zaposlenici Centra za socijalnu skrb Zabok svim socijalnim radnicama i socijalnim radnicima  čestitaju  Svjetski dan socijalnog rada,  koji se obilježava svake godine trećeg utorka u ožujku, te dijelimo u potpunosti pismo Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi RH:

 

 „Poštovani, 

 

zahvaljujemo svim zaposlenicima u ustanovama socijalne skrbi koji su dana 08. ožujka 2019. u organizaciji Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske održali polusatne prosvjede „ZASLUŽUJEMO VIŠE I BOLJE“ kojima se iskazala podrška kolegicama i kolegama iz Centra za socijalnu skrb Zadar i izrazilo nezadovoljstvo cjelokupnim stanjem u sustavu socijalne skrbi.

 

Središnji odbor na sjednici 14.ožujka donio je odluku o daljnjem nastavku aktivnosti organiziranjem mirnog okupljanja u Vašim ustanovama 19.ožujka, na Svjetski dan socijalnog rada, kojim upozoravamo i zahtijevamo od odgovornih da odmah, već danas, pristupe rješavanju problema koji prijete urušavanjem sustava socijalne skrbi:

 

Od resornog ministarstva i Vlade RH zahtijevamo:

  1. Žurno zapošljavanje stručnog i sveg ostalog kadra koji nedostaje u sustavu.
  2. Poštivanje Pravilnika o normativima koje je donijelo resorno ministarstvo i    usklađivanje normativa sukladno standardima EU
  3. Plaćanje prekovremenog rada
  4. Rješavanje nezakonitih ugovora o radu na određeno vrijeme do donošenja akata u zakonite ugovore o radu na neodređeno vrijeme.
  5. Primjerena plaća za prateće službe u ustanovama socijalne skrbi (administrativni, računovodstveni i drugi radnici koji rade u sustavu socijalne skrbi)

 

Pozivamo sve zaposlenike u sustavu socijalne skrbi da mirnim prosvjedom, okupljanjem ispred ustanova u vrijeme pauze, daju podršku Sindikatu u borbi za boljitak sustava i svih zaposlenika u sustavu. Uspjet ćemo samo ako svi zajedno damo maksimalan doprinos uključivanjem lokalnih medija i senzibiliziranjem svojih sugrađana za probleme u sustavu.“

 

Zaposlenici Centra za socijalnu skrb Zabok