Dana 22.01.2016.g. u organizaciji Centra za socijalnu skrb Donja Stubica u „STUB-KLUB“-u u Donjoj Stubici održan je sastanak sa svim Centrima za socijalnu skrb na području Krapinsko zagorske županije i Centra za posebno skrbništvo u Zagrebu na čelu s ravnateljicom Karolinom Šestak. Sastanku je prisustvovala i zamjenica župana gospođa Jasna Petek, kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, udruge i mlade Martina Gregurević Šanjug.

Na sastanku je istaknuto kako Krapinsko-zagorska županija ima odličnu suradnju s Centrima za socijalnu skrb, pruža im potrebnu pomoć i podršku u njihovom radu.

 

Centar za posebno skrbništvo radi zaštite pojedinih osobnih i imovinskih prava i interesa djece i odraslih osoba zastupa iste u postupcima pred sudovima i drugim tijelima sukladno Obiteljskom zakonu („Narodne novine“, broj 103/15).

S obzirom da je novi Obiteljski zakon stupio na snagu 01.11.2015.g., , a s tim datumom je započeo i rad Centra za posebno skrbništvo, shodno tome iskazana je potreba za zajedničkim sastankom kako bi se dogovorio i ujednačio rad Centara za socijalnu skrb i Centra za posebno skrbništvo.

 

Centar za posebno skrbništvo ima sjedište u Zagrebu na adresi, Preobraženska 4, a osim sjedišta u Zagrebu ima i tri dislocirane jedinice i to: U Osijeku, Rijeci i Splitu.

Sjedište Centra u Zagrebu obavlja djelatnost za područje 31-og Centra za socijalnu skrb i njihovih podružnica, a trenutno ih je zaposleno petero.

Kako je obuhvaćeno veliko područje njihova rada današnji sastanak je pridonio da se međusobno dogovorimo o načinu postupanja kako bi  postupci vezani uz zaštitu djece bili riješeni na što brži i efikasniji način.

Također konačni zaključaj je bio ukoliko će biti potrebe za još takvom vrstom zajedničkih sastanaka isti će se održati i u budućnosti.

Sastanak