U Zaboku 12. listopada 2017., u Galeriji grada Zaboka 2017. održan je tečaj „Izazovi u organizaciji palijativne skrbi“, u organizaciji DZ Krapinsko-zagorske županije. Na tečaju su izlagali predstavnici Dom zdravlja KZŽ , OB Zabok i bolnica hrvatskih veterana, Ustanove za zdravstvenu njegu Vlatka Mrzljak, Dom za odrasle osobe Loborgrad, CZSS Zabok i rektor svetišta Majke Božje Bistričke.

Ispred Centra za socijalnu skrb Zabok izlaganje na temu „Psihosocijalni aspekti palijativne skrbi“ održale su Aleksandra Kveštak, dipl.soc.radnica i Ljerka Tuđa-Družinec, prof.psihologije. U pripremi teme sudjelovale su i socijalne radnice Željka Bunjevac, Mirjana Begić i Nives Herceg-Cerovec.

U izlaganja je bilo riječi o psihološkoj skrbi za bolesnika, ali i članove obitelji, pružanje opće emocionalne brige i potpore te specifičnostima komunikacije. Također, prisutni su bili detaljnije upoznati sa sustavom socijalne skrbi te mogućnosti ostvarivanja prava i usluga palijativnih bolesnika, kao i izazovima sa kojima se socijalni radnici susreću u svakodnevnom radu i skrbi za tu kategoriju korisnika. Suvremeni koncepti palijativne skrbi prepoznaju kako pomoć i podršku koja je potrebna bolesnicima i njihovim obiteljima uključuje djelovanje interdisciplinarnog tima (liječnik, medicinske sestre, fizioterapeut, socijalni radnih, svećenik, psiholog i dr., imajući u vidu važnost poznavanja i „posjedovanja“ primjerenih komunikacijskih vještina, empatije i senzibiliteta za ljudske i kulturalne vrijednosti.