U organizaciji Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Hrvatske, Sindikalne podružnice Centra za socijalnu skrb Zabok, danas (8.3.2019.) je u prijepodnevnim satima ispred Centra održano okupljanje svih zaposlenika tog Centra sa Podružnicom Klanjec kao znak moralne podrške prvenstveno kolegicama i kolegama Centra Zadar koji su se našli u središtu hajke traženja krivca za monstruozan zločin koji se dogodio na Pagu te želeći ukazati na nezadovoljstvo načinom na koji se rješavaju problemi dugogodišnje zapuštenosti sustava socijalne skrbi.

 

Ovaj slučaj kao i mnogi do sada pokazali su da se javnost upoznaje s radom socijalne službe tek nakon što se dogodi neka tragedija. Takvim postupanjem socijalna služba se javnosti gotovo uvijek prezentira na negativan način što onda rad stručnih radnika u Centru čini još težim, a naše korisnike ogorčenijim na radnike i sustav u cjelini.

 

Zaposlenici Centra Zabok ovom prigodom apeliraju na višegodišnji kronični nedostatak stručnog kadra u tom Centru kojim bi se zadovoljili oni MINIMALNI uvjeti propisani od strane nadležnog ministarstva važećim Pravilnikom o sistematizaciji i normativima rada u centrima za socijalnu skrb, a koji nedostatak dugo godina zaposlenici u Centru Zabok nastoje nadoknaditi svojim požrtvovnim radom i brojnim neplaćenim prekovremenim satima.

Zaposlenici su svjesni da ne postoji idealno rješenje, ali su jednako tako svjesni da se sadašnje stanje može značajno popraviti, međutim to je nemoguće bez stvarne želje za promjenama i potpore ministarstva i što je još važnije, Vlade.

 

Stoga ovim putem pozivamo prvenstveno Udrugu socijalnih radnika i Komoru socijalnih radnika, kao i sve ostale strukovne udruge i komore koje djeluju u sustavu socijalne skrbi na zajedničko djelovanje za boljitak svih zaposlenih u sustavu kao i samog sustava jer njihovi zaposlenici  kao i njihovi korisnici zaslužuju više i zaslužuju bolje.

 

 

                                                                          Sindikalna Podružnica

                                                                   Centra za socijalnu skrb Zabok